Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης υποδέχεται τη σχολική περίοδο 2021-2022 με μια σειρά νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη σχολική κοινότητα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις σχολικές βαθμίδες από την προσχολική ως και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων ειδικής αγωγής. Με επίκεντρο τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου τα παιδιά γνωρίζουν το παρελθόν του Ηρακλείου, τις παραδόσεις της Κρήτης και έρχονται σε επαφή με διαφορετικές μορφές και ρεύματα της τέχνης.

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών διαχρονικά θέτουν την εκπαίδευση στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων τους. Στο πλαίσιο της αντίληψης της εκπαίδευσης ως θεμελιώδους δημόσιου αγαθού, το ΙΜΚ και η ΕΚΙΜ προσφέρουν δωρεάν τα εκπαιδευτικά προγράμματα στη σχολική κοινότητα. Στόχοι της εκπαιδευτικής πολιτικής για τα σχολεία είναι η επαφή των παιδιών με πολιτιστικούς φορείς, η εξοικείωση τους με το περιβάλλον του μουσείου και η γνωριμία τους με διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται από την υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Στέλλα Μαλλιαράκη, μουσειοπαιδαγωγό.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
• Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης είναι δωρεάν.
• Το Μουσείο εφαρμόζει στους χώρους και τις δράσεις του τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της διασποράς του COVID-19.
• Κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά ένα σχολικό τμήμα έως 25 μαθητές.
• Για την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση.


Πληροφορίες – Κρατήσεις:
καθημερινά 09:00-17:00 2810 283219 (εσωτ. 101) και 13:00-16:30 2810 288708 (εσωτ. 106) και στον ιστότοπο του ΙΜΚ: www.historical-museum.gr